Θέατρο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Charles Dickens

15 November 2019- 12 January 2020 Βασισμένο στην διασκευή του Τζακ Θορν, στην Κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Η μαγεία των Χριστουγέννων  επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Εθνικό Θέατρο! Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Charles Dickens, η αγαπημένη νουβέλα μικρών και μεγάλων, έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού για να μας ταξιδέψει στο όνειρο.  Βασισμένο στην διασκευή του Τζακ Θορν, το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντανεύει το πνεύμα των εορτών και μας παρασύρει σε έναν φανταστικό κόσμο γιορτής και λάμψης, με μια παραγωγή υψηλής αισθητικής.
Μια κρύα νύχτα, ξημερώνοντας Χριστούγεννα, διαλέγει ο Ντίκενς για να ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας του και σκιαγραφεί με τρόπο ανεπανάληπτο μια από τις κλασικές φιγούρες τις παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Εμπενίζερ Σκρούτζ. Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία  ‘Α christmas Carol’  πρωτοκυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1843 και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό καθώς την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας πούλησε 6.000 αντίτυπα, ασύλληπτο νούμερο για την εποχή εκείνη. Από τότε και μέχρι τις μέρες μας διαβάστηκε και αγαπήθηκε όσο ελάχιστα κλασικά κείμενα. Η πρώτη ταινία βρεττανικής παραγωγής, βασισμένη στη νουβέλα του Dickens, γυρίστηκε το 1901 με τίτλο “Scrooge; Οr, Marley’s Ghost”.

Στο  εμβληματικό Κτήριο Τσίλλερ-Κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το αριστούργημα του Ντίκενς βρίσκει το φυσικό του χώρο. Μια παράσταση γεμάτη σπουδαίους συντελεστές με την εξαιρετική σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μόσχου, τους υπέροχους στίχους του Σταύρου Σταύρου, την συγκινητική  μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνσή του, που ντύνει μελωδικά το έργο, γεμάτη τραγούδια,  χρώματα, λαμπερά φώτα και υπέροχα κοστούμια εποχής, που μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο.Μια συναρπαστική παράσταση για την πιο αγαπημένη ιστορία θεατών κάθε ηλικίας, ύμνος στην αλλαγή και στις βαθιά πανανθρώπινες αξίες.

Στον πρωταγωνιστικό  ρόλο του  Εμπενέζερ Σκρουτζ ο Αλέξανδρος Μυλωνάς. Μαζί του στη σκηνή : Αλίκη Αλεξανδράκη, Στέλλα Αντύπα, ΜελίναΒαμπούλα, Κώστας Βασαρδάνης, Θανάσης Βλαβιανός, Πάρις Θωμόπουλος, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Χριστίνα Μαξούρη,  Ζωή Μυλωνά,  Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παναγιώτης Παναγόπουλος,  Βασίλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Στέργιογλου, Γιώργος Τζαβάρας.

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια παρουσίασης της θεατρικής διασκευής του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD και του συγγραφέα Jack Thorne.