Μουσική

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ KARLHEINZ STOCKHAUSEN 7 Δεκεμβρίου 2014 - Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

07 December 2014- 07 December 2014

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 7 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιείται ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον συνθέτη Karlheinz Stockhausen το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει τις πολυποίκιλες όψεις της δημιουργίας του.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συνθέτη περνώντας από τους ανοιχτούς χώρους της Στέγης, όπου θα παρουσιαστούν έργα κυρίως από τη μέση περίοδο της δημιουργίας του, από τη Μικρή Σκηνή όπου θα παρουσιαστούν αυτοτελή έργα, καθώς και από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μεγάλης Σκηνής, όπου θα ακούγεται ηλεκτρονική μουσική του συνθέτη στην αυθεντική τετραφωνική εκδοχή της.

Επίσης δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να περιεργαστούν παρτιτούρες, βιβλία και τεκμήρια από τη συνθετική δουλειά του και να παρακολουθήσουν ταινίες σχετικά με το έργο του. Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με δύο συναυλίες στη Μικρή Σκηνή από σολίστες και σύνολο, με εμβληματικά έργα του.

Concept, σύνθεση, μουσικολογική & σκηνοθετική επιμέλεια, realisations, ενορχηστρώσεις, οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Λεβισιανός

Ο εκδότης UNIVERSAL EDITION AG, ο οποίος εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την THE ARTBASSADOR, προμήθευσε το μουσικό υλικό για τις ανάγκες του αφιερώματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ