Μουσική

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ PIERRE BOULEZ

Με αφορμή τον διεθνή εορτασμό για τα ενενήντα χρόνια του διάσημου Γάλλου συνθέτη, αρχιμουσικού, θεωρητικού της μουσικής και παιδαγωγού

Με αφορμή τον διεθνή εορτασμό για τα ενενήντα χρόνια του διάσημου Γάλλου συνθέτη, αρχιμουσικού, θεωρητικού της μουσικής και παιδαγωγού, Pierre Boulez, το μουσικό σύνολο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΝΙΩΝ παρουσιάζει: 

A.    11 Ιανουαρίου 2015

Το έργο LE MARTEAU SANS MAITRE (Το σφυρί χωρίς αφέντη) σε πανελλήνια πρώτη εκτέλεση, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Το μουσικό σύνολο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΝΙΩΝ διευθύνει ο αρχιμουσικός Νίκος Αθηναίος με σολίστ την μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου. Η εκδήλωση αυτή αφιερώνεται στην μνήμη των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo.

B.     17 Φεβρουαρίου 2015

Το έργο IMPROVISE POUR LE DR.K for 5 players σε πανελλήνια πρώτη εκτέλεση, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου. Το μουσικό σύνολο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΝΙΩΝ διευθύνει ο Γάλλος αρχιμουσικός Pierre-Andre Valade με σολίστ την μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου.

Η The Artbassador προμήθευσε τo μουσικό σύνολο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΝΙΩΝ με το μουσικό υλικό των έργων για λογαριασμό του εκδότη UNIVERSAL EDITION Αυστρίας. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του αφιερώματος στον συνθέτη βρείτε εδώ