Θέατρο

ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ του Luis Buñuel

15 July 2018- 18 July 2018 Μια μακάβρια κωμωδία χωρίς διαφυγή !

Με την τολμηρή και καυστική ματιά της, η Άντζελα Μπρούσκου διασκεύασε και σκηνοθέτησε την μακάβρια κωμωδία του Luis Bunuel ‘ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ’ που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις παραστάσεις από το θέατρο Πειραιώς από 15 - 18 Ιουλίου, στα  πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Άντζελα Μπρούσκου έχτισε την παράσταση, πατώντας πάνω στο βασικό κείμενο του Buñuel, προσεγγίζοντας τολμηρά και αποφασιστικά το σενάριο, σε μετάφραση απόδοση του Θέμελη Γλυνάτση.

Ένα δείπνο λαμβάνει χώρα σε μια πολυτελή έπαυλη, όπου τελικά οι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι είναι παγιδευμένοι από τον άγγελο εξολοθρευτή σε ένα περιβάλλον που αναγκάζονται να επιδοθούν σε βάρβαρες πράξεις. Όπως στο τέλος της ζωής, έτσι και στο τέλος της παραμονής τους σε αυτό το σαλόνι οι επισκέπτες περιμένουν τον θάνατο. Ίσως τελικά αυτό το σαλόνι να συμβολίζει τη ζωή: η ζωή είναι σαν ένα σαλόνι από όπου δεν υπάρχει διαφυγή.

Στην σκηνή ερμήνευσαν τους ρόλους τους με πάθος εξαίρετοι ηθοποιοί όπως η Θέμις Μπαζάκα, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Παρθενόπη Μπουζούρη, ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο Χάρης Φραγκούλης, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ο Σταύρος Λίτινας κ.α.

Η THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Ισπανικού Οργανισμού SGAE, ο οποίος εκπροσωπεί τα συγγραφικά δικαιώματα του Luis Buñuel.