Θέατρο

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΛΙΕΣ του Robert Harling

Ένα εξαιρετικό έργο, αφιερωμένο στο μεγαλείο και τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης!

Το διάσημο και πολυαγαπημένο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Robert Harling “Ανθισμένες Μανόλιες” έρχεται στο καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου, σε  απόδοση και  σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια υπέροχη δραματική κομεντί, σε μια σπουδαία παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου,  με τις Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου και Εύη Δαέλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους που θα συναρπάσει το γυναικείο κοινό και όχι μόνο!

Το έργο έκανε το ντεμπούτο του το 1987, σε Off Broadway παράσταση, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και στη συνέχεια διέγραψε σπουδαία πορεία με πολυάριθμες παραγωγές σε Αμερική και Ευρώπη. Το 1989 δημιουργήθηκε η ομότιτλη ταινία “Ανθισμένες Μανόλιες” που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο κοινό, σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Ρος και σενάριο του ίδιου του Ρόμπερτ Χάρλινγκ με πρωταγωνίστριες τις Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς η οποία βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου, ένα μικρό κομμωτήριο έχει γίνει τόπος συνάντησης για έξι ξεχωριστές γυναίκες. Εκεί μοιράζονται χαρές, λύπες, τα προσωπικά τους μυστικά, ανταλλάσσουν συμβουλές,  συμπληρώνουν και στηρίζουν η μία την άλλη, ξεδιπλώνοντας τις αρετές και την απεραντοσύνη της γυναικείας ψυχής. Οι “μανόλιες” του Ρόμπερτ Χαρλινγκ, κουτσομπολεύουν, ειρωνεύονται, γελούν, πονούν, δακρύζουν, αλλά παραμένουν δυνατές και ευαίσθητες. Παραμένουν γυναίκες. Μοναδικοί χαρακτήρες, δυνατές ανθρώπινες σχέσεις, ένας ύμνος στη γυναικεία φιλία και στη Γυναίκα του χτες και του σήμερα.

H TΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη CONCORD THEATRICALS LTD, εκ μέρους του Samuel French Ltd, ο οποίος εκπροσωπεί τον συγγραφέα Robert Harling.