Θέατρο

ART της Yasmina Reza ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Μετά από δύο χρόνια απόλυτης επιτυχίας, η απολαυστική κωμωδία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, από τις 15 Ιουλίου 2020

Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές επιτυχίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, η πανέξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά "ΑRT" , σε παραγωγή της εταιρείας "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ", ξεκινάει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στη νέα καλοκαιρινή διαδρομή της παράστασης, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Σταμάτης Φασουλής, που είχε μεταφράσει και παρουσιάσει το έργο πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1998 και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι αγαπημένοι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Τρεις επιστήθιοι φίλοι και ένα έργο τέχνης.’Ενας ολόλευκος, ζωγραφικός πίνακας εξαιρετικά αφηρημένος, δοκιμάζει τη σχεση τους για τα καλά. Μέσα από την διαφορετική αισθητική τους βγαίνουν στην επιφάνεια  κρυμμένες αλήθειες και προβλήματα. Προβλήματα της φιλίας, του γάμου, της τέχνης, του χωρισμού, του έρωτα και της προδοσίας. Τελικά, μπορεί ένα εργο τέχνης να αποκαλύψει αληθινές σκέψεις για τη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων και να επιμηκύνει τα όρια της φιλίας;

Η κωμωδία φαινόμενο-όπως την αποκάλεσαν οι Times-έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Champs-Élysées το 1994, συνέχισε με τεράστια επιτυχια στο West End (1996) και στο Broadway(1998), σαρώνοντας όλα τα σπουδαία θεατρικά βραβεία (Molière, Tony, Olivier, Ν. York Drama Critics, Drama Desk Award κ.α) και κατέκτησε το θεατρικό κοινό σε όλες τις χώρες που παρουσιάστηκε!

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Γαλλικού Οργανισμού SACD, ο οποίος εκπροσωπεί τη συγγραφέα Γιασμίνα Ρεζά.