Χορός

27ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

16 July 2021- 25 July 2021 «Σε κίνηση. Διαρκώς σε κίνηση. Μαζί; Ή μόνοι;».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή. Στα είκοσι έξι χρόνια παρουσίας του στα Ελληνικά χορευτικά δρώμενα κέρδισε μια ξεχωριστή θέση και πλατιά αναγνώριση ανάμεσα στα φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, δημιουργώντας σημαντικές γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα κορυφαίων  δημιουργών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και ταλαντούχοι Έλληνες παρουσίασαν το χορογραφικό τους έργο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, προβάλλοντας έτσι τη σύγχρονη ελληνική χορογραφική δημιουργία.

Η πολυμορφία τάσεων που συγκεντρώνει ο σύγχρονος χορός στις μέρες μας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή πρόκληση και  βασικό μέλημα της πολιτικής προγραμματισμού του Φεστιβάλ, το οποίο κάθε καλοκαίρι προσελκύει ένα πολυδιάστατο ενθουσιώδες κοινό. Στη φετινή 27η διοργάνωση θα φιλοξενηθούν 31 μοναδικές παραστάσεις που συνδυάζουν πολλά διαφορετικά είδη χορού μεταξύ των οποίων:

- ZEPPELIN BEND,  μια σύλληψη και δημιουργία της πολυσχιδούς  Κατερίνας  Ανδρέου που συνδυάζει αριστοτεχνικά χορό, κίνηση και ήχους.
- IΝCARNATION,  σε καλλιτεχνική Διεύθυνση του Qudus Onikeku, έργο που αναδεικνύει το βάθος και τη γνήσια, ασυμβίβαστη χαρά της σύγχρονης δυτικοαφρικανικής νεανικής κουλτούρας.

Η Τhe Artbassador είχε την χαρά να συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, όσον αφορά τα δικαιώματα των χορογράφων οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον Γαλλικό Οργανισμό SACD.