Θέατρο

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS της Agatha Christie

Νοέμβριος 2018- Φεβρουάριος 2020! Το περιπετειώδες ταξίδι του θρυλικού Orient Express συνεχίζεται.

Μετά από δύο χρόνια απόλυτης επιτυχίας, η συναρπαστική θεατρική παράσταση "Εγκλημα στο Orient Express", σε παραγωγή της εταιρείας "ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ ΟΕ", που ενθουσίασε το Αθηναϊκό κοινό στη σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, συνεχίζει το ταξίδι της και στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειο από τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Ογδόντα έξι χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το δημοφιλές αστυνομικό  μυθιστόρημα της βασίλισσας του εγκλήματος Αγκάθα Κρίστι, σε θεατρική απόδοση του Κεν Λούντβιχ εξακολουθεί να συναρπάζει και παραμένει ένα από τα πλέον συγκλονιστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ.

Ένα ταξίδι αναψυχής στην Ευρώπη με το Orient Express εξελίσσεται πολύ γρήγορα σε ένα αγωνιώδες κυνήγι δολοφόνου για τον ιδιοφυή ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Η στυγερή δολοφονία ενός επιβάτη με οκτώ μαχαιριές μετατρέπει το πολυτελές τρένο σε σκηνή εγκλήματος, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Καθώς η αναζήτηση ξεκινά μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται, σε μια μαγευτική πλοκή που συναρπάζει και η αγωνία κορυφώνεται μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη μυστήριο και ανατροπές. Οι θεατές παρακολουθούν με κομένη την ανάσα την αινιγματική εξέλιξη μέχρι την αποκάλυψη του ενόχου συμμετέχοντας στο δίλημμα ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική για μια αποτρόπαια πράξη; ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…

Μια  παραγωγή υψηλής αισθητικής και ένα καστ σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών, συνθέτουν μια επιβλητική παράσταση που αποδίδει μοναδικά τη νουάρ ατμόσφαιρα του κορυφαίου έργου της Αγκάθα Κρίστι. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντώνη Καλογρίδη το" Έγκλημα στο Orient Express" θα ζωντανέψει στην σκηνή του Θεάτρου από έντεκα μεγάλους πρωταγωνιστές : Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Μάρω Κοντού, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Η THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό της  AGATHA CHRISTIE LΙΜΙTΕD (ΑCL),  η οποία εκπροσωπεί τα συγγραφικά δικαιώματα της Agatha Christie και του συγγραφέα της διασκευής Κεν Λούντβιχ, ο οποίος εκπροσωπείται από τον Ατζέντη WILLIAM MORRIS ENDEAVOR