Μουσική

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) παρουσιάζει:

A.    Στο STUDIO C του Μεγάρου της ΝΕΡΙΤ, στις 15 Φεβρουαρίου 2015, ένα πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του κύκλου «Μουσική Γεωγραφία» με θέμα «Ουγγαρία». Την Ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Νίκος Αθηναίος με σολίστ την Στέλλα Κούκου στο πιάνο. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα της Ορχήστρας περιλαμβάνει το έργο DANCES OF GALANTA του συνθέτη Zoltan Kodaly.

B.     Στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της Σύρου, στις 22 Φεβρουαρίου 2015, μία συναυλία η οποία θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει τα έργα GRANADA του συνθέτη Augustin Lara, DANZON NO 2 και CONGA DEL FUEGO του συνθέτη Arturo Marquez. Την Ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Νίκος Χαλιάσας με σολίστ τις Τζίνα Φωτεινοπούλου και Βασιλική Καραγιάννη καθώς και τον Τάσο Αποστόλου στο τραγούδι.

Η The Artbassador προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό των έργων για λογαριασμό των εκδοτών UNIVERSAL EDITION AG και PEERMUSIC CLASSICAL αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ θα βρείτε εδώ