Μουσική

ΦΑΟΥΣΤ του Charles Gounod

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 7,8,9,10,12,14,16 & 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Η ΕΛΣ παρουσιάζει ένα από τα πλέον επιτυχημένα έργα του γαλλικού ρεπερτορίου, την πεντάπρακτη όπερα «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό, σε μια εντυπωσιακή αναβίωση της επιτυχημένης παραγωγής του 2012 που είχε παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του Πιερ Ντυμουσσώ και τη σκηνοθετική σφραγίδα του Ρενάτο Τζανέλλα, θα βιώσουμε μια μοναδική οπερετική εμπειρία, απολαμβάνοντας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους μια πλειάδα διακεκριμένων Έλλήνων και ξένων μονωδών, όπως οι Ιβάν Μάγκρι, Γιάννης Χριστόπουλος, Ιρίνα Λούνγκου, Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννης Γιαννίσης, Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς κ.ά.

Τυπικό δείγμα γαλλικής μεγαλόπρεπης όπερας (grand opéra), ο "Φάουστ" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1859 στο Παρίσι, παρέμεινε το δημοφιλέστερο λυρικό έργο μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και η πρώτη όπερα του είδους που γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. 

Στην εξαιρετική παραγωγή της ΕΛΣ, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης, χορογράφος, πρώην διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ και νυν διευθυντής του Εθνικού Μπαλέτου της Σλοβενίας Ρενάτο Τζανέλλα, δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα μεταφέροντας την υπόθεση του έργου σε μια παλιά άδεια αίθουσα διδασκαλίας. Εκεί, μπροστά από μαυροπίνακες γεμάτους γνώση, ο ηλικιωμένος Φάουστ, θολωμένος και μόνος, θα συναντήσει τον Μεφιστοφελή και θα πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο, με αντάλλαγμα την πολυπόθητη νιότη και τον έρωτα.

Η THE ARTBASSADOR προμήθευσε την ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου, για λογαριασμό του Εκδότη WISE MUSIC GROUP