Θέατρο

GIRLS & BOYS του Dennis Kelly

'Ενας συγκλονιστικός μονόλογος, για την καταστροφική δύναμη της πατριαρχίας!

«Girls and boys». Το νέο έργο του βραβευμένου με Tony Βρετανού συγγραφέα Dennis Kelly,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη  θεατρική σεζόν 2019-2020 στο Θέατρο 104, σε παραγωγή της εταιρείας WHAT IF PRODUCTIONS,  μετάφραση και σκηνοθεσία Άννας–Μαρία Στεφαδούρου και ερμηνεία Δώρας Παρδάλη. Μετά την τεράστια επιτυχία του έργου,  η συγκλονιστική παράσταση επιστρέφει για συμπληρωματικές παραστάσεις την επόμενη θεατρική σεζόν! Ενα  δυνατό έργο, γεμάτο ανατροπές, για τις σχέσεις των δύο φίλων και τη βία στη σύγχρονη πατριαρχική κοινωνία που μας αφορά όλους.

Ενας μονόλογος συνταρακτικός!  Μία νεαρή γυναίκα διηγείται την αναπάντεχη συνάντησή της σ’ ένα αεροδρόμιο με τον άνδρα που έμελλε να σφραγίσει τη ζωή της. Ένας παθιασμένος έρωτας ξεκινά. Παντρεύονται, κάνουν οικογένεια, βιώνουν στιγμές απαράμιλλης ευτυχίας… Μέχρι τη στιγμή που εκείνος θα αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη δουλειά του, ενώ εκείνη απολαμβάνει την επαγγελματική της άνοδο. Οι ισορροπίες ανατρέπονται και τα συναισθήματα γίνονται βάναυσα. Η σχέση τους παίρνει μία αιφνιδιαστική και απολύτως εφιαλτική τροπή… που τους οδηγεί στον οικογενειακό αφανισμό και σε ένα τέλος που σοκάρει.

"Δεν θυμάμαι κάποια συγκεκριμένη στιγμή που άρχισε να ξεφεύγει το πράγμα μεταξύ μας – θυμάμαι ότι βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση ξαφνικά" λέει η ηρωίδα κοιτώντας σε στα ματιά κι εσύ παγώνεις.

To “Girls & Boys” έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Φεβρουάριο του 2018 στο Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου, σε σκηνοθεσία Lyndsey Turner, με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με BAFTA Carey Mulligan, σοκάροντας το κοινό και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD.