Θέατρο

Η ΠΑΡΕΑ του Stephen Sondheim

08 July 2018- 09 July 2018 Η πολυσχιδής Καμεράτα συναντά το αριστοτεχνικό συμφωνικό μιούζικαλ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2018

Σε μουσική διεύθυνση, μετάφραση και σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Γιώργου Πέτρου, θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δύο αριστοτεχνικές παραστάσεις στο Ηρώδειο, το μεγάλο συμφωνικό μιούζικαλ COMPANY (Η ΠΑΡΕΑ) σε μουσική και στίχους του εξαίρετου Stephen Sondheim και κείμενο του George Furth.

Το έργο το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1970, έχει βραβευτεί με έξι βραβεία Toni, πέντε βραβεία Drama Desk Awards και ένα Theatre World Award.

Με αφορμή τα γενέθλια του αμετανόητου εργένη Μπόμπυ, οι φίλοι του του κάνουν ένα πάρτι έκπληξη, όπου με φόντο τις σύγχρονες ερωτικές σχέσεις, ο Sondheim δημιουργεί ένα τολμηρό μουσικο-θεατρικό έργο, με πολλές  ξεκαρδιστικές και συγκινητικές στιγμές. Η αριστουργηματική μουσική του, η περίπλοκη μουσική γλώσσα του σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή συμφωνική ενορχήστρωση του Γιώργου Πέτρου, αναμένεται να απογειώσουν την ευφυή δραματουργία του έργου.

Μαζί του οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ναταλία Τσαλίκη, Άννα Κουτσαφτίκη και Κατερίνα Παπουτσάκη. Από το χώρο της όπερας, οι Μυρσίνη Μαργαρίτη, Ελένη Σταμίδου, Μαίρη Ελεν Νέζη, Δημήτρης Ναλμπάντης, Χρήστος Κεχρής, Χάρης Ανδριανός, Γιάννης Καλύβας, καθώς  και η Ξένια Ντάνια και η Μαρία Κοσμάτου.

Από τις καλύτερες στιγμές του φετινού καλοκαιριού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 8 και 9 Ιουλίου.

Η THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την παρουσίαση και το μουσικό υλικό του έργου, για λογαριασμό της Music Theatre International (Europe) (www.mtishows.eu)