Θέατρο

Η ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΑ του Thornton Wilder

Στο Εθνικό Θέατρο-Σκηνή Κοτοπούλη, από τις 14 Φεβρουαρίου!

Όταν η Ντόλυ Λεβί, μια γυναίκα πανέξυπνη και δυναμική, αναλαμβάνει με μεγάλο ενθουσιασμό να βρει το κατάλληλο ταίρι για τον δύστροπο, τσιγκούνη, αλλά πλούσιο έμπορο Οράτιο, το σχέδιό της θα οδηγήσει σε ένα ασύλληπτο γαϊτανάκι απρόσμενων και κωμικών καταστάσεων.

Η Προξενήτρα (1954), του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και μυθιστοριογράφου Θόρντον Ουάιλντερ, είναι μια απολαυστική κωμωδία χαρακτήρων που μας μεταφέρει στη Ν. Υόρκη του 19ου αιώνα και σατιρίζει την καθημερινότητα και τις αισθηματικές περιπέτειες των ανθρώπων της εποχής, τονίζοντας την διαχρονική ανάγκη του ατόμου για συντροφικότητα και στοργή που παραμένει το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας.

Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Ερμηνεύουν: Μ. Βαμπούλα, Θ. Δήμου, Σ. Κακάλας, Ά. Μπακογιάννης, Ι. Μυστακίδης, Ρ. Οικονομίδου, Π. Παπαδόπουλος, Θ. Ραφτόπουλος, Ε. Ρουμελιώτη, Γ. Σαμψαλάκης, Φ. Στρατηγός, Β. Φωτοπούλου, Γ. Χατζηπασχάλη

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό της "Τhe Wilder Family LLC", δικαιούχου των δικαιωμάτων του συγγραφέα Τhorton Wilder, c/o ALAN BRODIE REPRESENTATIONS LTD.