Θέατρο

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ  της Agatha Christie

Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ της συγγραφέως φαινόμενο!

Το συναρπαστικό αριστούργημα της Agatha Christie “Και δεν έμεινε κανείς” (And Then There Were None), παραγωγής της "HAPPY LIGHT PRODUCTIONS",  το πιο πολυδιαβασμένο αστυνομικό μυθιστόρημα όλων των εποχών, μεταφέρεται στη σκηνή  του θεάτρου  Νέος Ακάδημος από τις 14 Οκτωβρίου σε μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών.

Μετά την αρχική του δημοσίευση το Νοέμβριο του 1939 στην Αγγλία, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή από την ίδια την Christie το 1943 και από τότε έχει διασκευαστεί περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο έργο της διάσημης συγγραφέως.Το 2015,  αναδείχθηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα της Agatha Christie ενώ μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως! 

Οι New York Times στην πρώτη κριτική που δημοσίευσαν για το έργο ανέφεραν : «Είναι το πιο αινιγματικό μυστήριο που έγραψε ποτέ η Agatha Christie και κανείς συγγραφέας ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το σασπένς και τις ανατροπές του».

Στο υποβλητικό σκηνικό ενός απομονωμένου νησιού στη βρεττανική ακτή του Ντέβον, δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται προσκεκλημένοι στην έπαυλη του μυστηριώδους ιδιοκτήτη όταν, σε ανύποπτο χρόνο, η φωνή του αόρατου οικοδεσπότη απαγγέλει κατηγορίες σε κάθε έναν από τους καλεσμένους. Η αρχή μας σειράς μυστήριων θανάτων που φαίνεται να είναι εμπνευσμένοι από ένα παλιό παιδικό ποίημα, ωθεί τον φόβο και τις υποψίες στα άκρα και μετατρέπει τελικά το νησί σε μια σκηνή εγκλήματος και μυστηρίου. Ποιος είναι άραγε ο επόμενος; Και ποιος είναι ο στυγνός τιμωρός; Η συνέχεια επι σκηνής....

Σε αυτήν τη σπουδαία παραγωγή τη μετάφραση του έργου έχει αναλάβει ο Αντώνης Γαλέος, ενώ  τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρέινα Εσκενάζυ. Στην ατμοσφαιρική ερμηνεία των χαρακτήρων, απολαμβάνουμε μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών:  Αργύρης Αγγέλου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Νικόλας Μπράβος, Γωγώ Μπρέμπου, Πολυξένη Μυλωνά, Δημήτρης Ραφαήλος, Φίλιππος Σοφιανός, Τζούλι Τσόλκα

Η THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό της  AGATHA CHRISTIE LΙΜΙTΕD (ΑCL),  η οποία εκπροσωπεί τα συγγραφικά δικαιώματα της Agatha Christie.