Χορός

ΚΑΡΜΕΝ-ΜΠΑΛΕΤΟ Johan Inger / Rodion Shchedrin – Georges Bizet, Marc Álvarez

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 7,10,14,15,18 & 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα παραγωγή του μπαλέτου Κάρμεν, σε χορογραφία του σπουδαίου Σουηδού χορευτή και χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στη Μαδρίτη από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, για έξι μοναδικές παραστάσεις στην αίθουσα της ΕΛΣ, Σταύρος Νιάρχος.

Σε αυτή τη νέα χορογραφία της διάσημης ηρωίδας του Μπιζέ, η κλασσική μπαλετική εκδοχή της Κάρμεν των Ροντιόν Σεντρίν – Ζωρζ Μπιζέ, σε νέα ενορχήστρωση του Άλβαρο Ντομίνγκεθ Βάθκεθ, «συνομιλεί» με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μαρκ Άλβαρεθ, προσφέροντας μια διαφορετική ανάγνωση της διάσημης ιστορίας. 
Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο γεννημένος στη Στουτγάρδη, διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Έκτορας Ταρτανής.

H THE ARTBASSADOR προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου BOOSEY & HAWKES UK και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους δημιουργούς μέλη του Ισπανικού Οργανισμού SGAE, Μ. Al. Garcia, Gr. M. Ac. Hormaechea και Αl. D. Vasquez.