Μουσική

KRZYSZTOF PENDERECKI – La follia

Ο συνθέτης, βιολιστής και μαέστρος Krzysztof PENDERECKI γιόρτασε τα 80α του γενέθλια, ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή του, στις 23 Νοεμβρίου 2013.

Ο συνθέτης, βιολιστής και μαέστρος Krzysztof PENDERECKI γιόρτασε τα 80α του γενέθλια, ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή του, στις 23 Νοεμβρίου 2013. Μέρος των εορτασμών αποτελούσε και η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του “La follia”, για σόλο βιολί, από την Anne-Sophie Mutter στη Νέα Υόρκη. To έργο “La Follia” αποτελεί στην πραγματικότητα το μουσικό δώρο του Penderecki στην Anne-Sophie Mutter, η οποία επίσης είχε εορτάσει τα γενέθλιά της λίγο πριν. Το έργο απαιτεί υψηλή τεχνική δεξιoτεχνία, ενώ συγχρόνως χαρίζει ύψιστη μουσική ολοκλήρωση.

Σε συνδυασμό πάντα με τους εορτασμούς για τα 80α γενέθλια του Penderecki, πραγματοποιήθηκε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ PENDERECKI στη Σεούλ από τις 16 έως τις 20 Δεκεμβρίου, 2013. Μεταξύ των διαφόρων έργων που εκτελέστηκαν, το κοινό είχε την τύχη να ακούσει τα κονσέρτα για βιολί του Penderecki, τη «Συμφωνία νο 7» και τις «Επτά πύλες της Ιερουσαλήμ».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τα δικαιώματα για τη μουσική και το υλικό του έργου “La Follia” είναι διαθέσιμα από την THE ARTBASSADOR σε Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό του Εκδότη SCHOTT MUSIC.