Θέατρο

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ του Tennessee Williams

Στο Βασιλικό Θέατρο, από την 1 Δεκεμβρίου!

Εύθραυστες σχέσεις, πάθη, συγκρούσεις, ανομολόγητα μυστικά και ψέματα, θα οδηγήσουν τα μέλη μιας πλούσιας και φαινομενικά τέλειας οικογένειας του Αμερικάνικου νότου σ' ένα ανελέητο παιχνίδι έρωτα και θανάτου, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους!

Ένα από τα πλέον δημοφιλή θεατρικά αριστουργήματα του κορυφαίου Αμερικανού δραματουργού Tennessee Williams, η "Λυσσασμένη γάτα" έκανε πρεμιέρα το 1955 στο Morosco Theatre της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, χαρίζοντας στον δημιουργό του το Drama Critics Circle Award και το δεύτερο βραβείο Πούλιτζερ της καριέρας του, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Πολ Νιούμαν, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία.

Ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, τρυφερό και ποιητικό αλλά σκληρό και ρεαλιστικό ταυτόχρονα, ειδωμένο κάτω από μια νέα ανατρεπτική ματιά σε μια παράσταση γεμάτη δύναμη και πάθος!

Μετάφραση: Σύλλας Τζουμέρκας
Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Ερμηνεύουν: Μ. Αποστολίδου, Λ. Βασιλείου, Λ. Βλαχοπούλου, Γ. Καραμφίλης, Δ. Κολοβός, Α. Κόπακα, Β. Μπακάκου, Β.ς Μπεσίρης, Λ. Παλάντζα, Ο. Παλιαδέλης, Γ. Παπαδάκος, Β. Σπυρόπουλος και τα παιδιά Γ. Αγγέλη, Δ. Καυκάς, Γ. Κωνσταντινίδης, Σ. Παπανικολάου

H ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια της από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου,  για λογαριασμό του THE UNIVERSITY OF THE SOUTH, δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων του Τennessee Williams, C/O CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES