Θέατρο

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ του Christopher Hampton

04 September 2020- 24 September 2020 Πρεμιέρα ενός συγκλονιστικά δυνατού έργου στο Θέατρο Σατιρικόν της Κύπρου!

Το Σατιρικό Θέατρο, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής "ALPHA SQUARE", παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο, το έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον, «Μια Ζωή Γερμανική», με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Μετά την πρόσφατη sold out παραγωγή του στο Λονδίνο με την Dame Maggie Smith, το έργο έκανε πρεμιέρα στην Κύπρο στις 6 Μαρτίου και επιστρέφει από τις 4 Σεπτεμβρίου για πέντε παραστάσεις στην Λευκωσία, μία στην Λεμεσό και μία στην Πάφο!

Τον Οκτώβριο του 2016 προβλήθηκε στο Filmfest του Μονάχου το ντοκιμαντέρ με τίτλο «A German Life», βασισμένο στην τριαντάωρη συνέντευξη που παραχώρησε η Γερμανίδα Brunhilde Pomsel, γραμματέας του σκληροπυρηνικού ναζί Joseph Goebbels, σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, λύνοντας έτσι την πολυετή σιωπή της για τα γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα. Tην ίδια χρονιά, ο συγγραφέας Christopher Hampton, μεταμόρφωσε τη συνέντευξη αυτή σε έναν καθηλωτικό θεατρικό μονόλογο, όπου η Pomsel ζωντανεύει μέσα από τις άλλοτε θολές και άλλοτε διαυγείς αναμνήσεις της, τη ζωή του γερμανικού λαού, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η μαρτυρία της όμως αποτυπώνει μια διαφορετική εκδοχή του ναζιστικού καθεστώτος, μια συνηθισμένη σχεδόν αθώα καθημερινότητα.

«Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές.»

Αθώα ή ένοχη; Αφελής ή αδιάφορη; Πόσα πραγματικά γνώριζε;  Ερωτήματα που προβληματίζουν και μένει να απαντηθούν από τον θεατή...Στην συγκλονιστική παράσταση, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη προσφέρει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας καθηλώνοντας το κοινό. Για την ερμηνεία της αυτή και για την πολυδιάστατη προσφορά της στη θεατρική ζωή της Κύπρου, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορυφαία ηθοποιός είχε τιμηθεί ξανά με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για τη διετία 2001-2003.

Συμπληρωματικές παραστάσεις του έργου αναμένονται την άνοιξη του 2021.

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD.