Μουσική

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

08 October 2020- 09 October 2020 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ & ΠΑΦΟ

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου θα παρουσιάσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με μουσική για το θέατρο, σε δύο μοναδικές συναυλίες στη Λευκωσία και Πάφο, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2020. Υπό τη μουσική διεύθυνση του εξάρχοντα της ΣΟΚ, Βόλφγκανγκ Σρέντερ, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει:

Επιλεγμένα σονάτα του Domenico Scarlatti, σε μία υπέροχη εκδοχή για ορχήστρα δωματίου, από τον σύγχρονο Βρετανό συνθέτη John Woolrich, που θα ζωντανέψουν τον ιδιαίτερο και πνευματώδη χαρακτήρα της μουσικής του δημιουργού.

Την Εισαγωγή για το θεατρικό έργο Όνειρο Θερινής Νυκτός, που συνέθεσε ο Felix Mendelssohn το 1826, στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών. Το έργο, το οποίο αναπαριστά με θαυμαστό τρόπο την μαγική ατμόσφαιρα του διάσημου θεατρικού, θα παρουσιαστεί στη διασκευή για σύνολο έντεκα μουσικών του David Matthews, η οποία πρωτοπαίχτηκε από το Nash Ensemble τον Μάρτιο του 2016.

Το έργο του Aaron Copland, "Μουσική για το Θέατρο", που θα μας ταξιδέψει στους γεμάτους ενέργεια ρυθμούς και τις χαρακτηριστικές μελωδίες της τζαζ της δεκαετίας του 1920. Μολονότι η συγκεκριμένη σύνθεση δεν δημιουργήθηκε για κάποιο θεατρικό, όπως εξηγεί ο Copland: «η μουσική έμοιαζε να παραπέμπει σε θεατρική ατμόσφαιρα, κι έτσι αφού ανέπτυξα την ιδέα σε πέντε σύντομα μέρη, επέλεξα αυτό τον τίτλο.»

Η The Artbassador προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου "Μουσική για το Θέατρο" του Aaron Copland, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου BOOSEY & HAWKES UK.