Μουσική

Νέα παραγωγή της όπερας “Jonny spielt auf” του Ernst Krenek

Μία νέα παραγωγή της όπερας “Jonny spielt auf” του Αυστριακού συνθέτη Ernst Krenek παρουσιάσθηκε την 11η Δεκεμβρίου, 2013 στο Landestheater

Μία νέα παραγωγή της όπερας “Jonny spielt auf” του Αυστριακού συνθέτη Ernst Krenek παρουσιάσθηκε την 11η Δεκεμβρίου, 2013 στο Landestheater του Salzburg. Ο Andreas Gergen ήταν ο σκηνοθέτης και ο Adrian Kelly διηύθυνε την Mozarteum Orchester του Salzburg.

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες από την παγκόσμια πρεμιέρα της (10.02.1927), η όπερα “Jonny spielt auf” έγινε «σκανδαλώδης επιτυχία», σύμφωνα με τις κριτικές και τις εισπράξεις: Μόνο την περίοδο 1927-1928, ανέβηκε 421 φορές σε 45 διαφορετικές πόλεις. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, παραγωγές της όπερας προγραμματίστηκαν σχεδόν σε κάθε Όπερα της Γερμανίας. Οι παραστάσεις μόνο σε Βιέννη και Βερολίνο ξεπέρασαν τις 50, ένα πρωτάκουστο φαινόμενο που επισκίασε την επιτυχία των νέων έργων όπερας του Puccini και του Strauss.

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε ένα πολύτιμο βιολί που αλλάζει χέρια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της όπερας, είτε λόγω κλοπής είτε κατά λάθος και τελικά περνάει από έναν Ευρωπαίο βιρτουόζο συναυλιών σε έναν Αμερικανό μαύρο μουσικό χορευτικού συγκροτήματος. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τα δικαιώματα για τη μουσική και το υλικό του έργου “Jonny spielt auf” είναι διαθέσιμα από την THE ARTBASSADOR σε Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό του Εκδότη UNIVERSAL EDITION.