Μουσική

Ο ιπτάμενος Ολλανδός του Ρίτσαρντ Βάγκνερ

07 June 2013- 13 June 2013 H παράσταση "Ο ιπτάμενος Ολλανδός" σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας της "The Artbassador" με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως όπερες του Ρίχαρντ Βάγκνερ και ένα από τα κορυφαία έργα της γερμανικής όπερας, "Ο Ιπτάμενος Ολλανδός" σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας της "The Artbassador" με τη Εθνική Λυρική Σκηνή. Η "The Artbassador" με την ιδιότητά της του εκπροσώπου της Schott Music σε Ελλάδα και Κύπρο προμήθευσε την ΕΛΣ με το μουσικό υλικό ορχήστρας και χορωδίας για τις παραστάσεις που έγιναν τον Ιούνιο στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η όπερα ορόσημο του γερμανικού ρομαντισμού ήταν η πρώτη θερινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αποτελεί την πρώτη της συνεργασία με τον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκο, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων μονωδών διεθνούς επιπέδου.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέλεξε για την επέτειο των 200 ετών από τη γέννηση του Ρίχαρντ Βάγκνερ την παρουσίαση του Ιπτάμενου Ολλανδού, έργου με το οποίο ο συνθέτης στράφηκε σε νέες αξίες. Ο "Ιπτάμενος Ολλανδός", αποτελεί κορυφαίο έργο της γερμανικής όπερας όπου μια συναρπαστική μουσική τρομακτικής δύναμης, σκιαγραφεί τη δύναμη της φύσης, αλλά και των υπερφυσικών δυνάμεων, οι οποίες τελικά εξουδετερώνονται μέσα από την αγάπη. Ο Βάγκνερ, μοναδική περίπτωση ανάμεσα στους συνθέτες του 19ου αιώνα και εμβληματική μορφή του γερμανικού ρομαντισμού, καθώς η δράση και το δημιουργικό έργο του επηρέασαν βαθύτατα τη σκέψη, τα γράμματα και την τέχνη της δικής του και μεταγενέστερων εποχών, έγραψε το έργο μετά το περιπετειώδες ταξίδι του από τη Ρίγα στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1839.

 

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών
Ώρα έναρξης: 21.00

Καλλιτεχνική συμμετοχή - Δραματουργία: Αν Μπλανκάρ
Βιντεοσκηνογραφία: Ερίκ Ντυραντώ
Φωτισμοί: Μίχαελ Μπάουερ
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

 

Ντάλαντ:                                 
Γκρέγκορυ Φρανκ
Ζέντα: Ζαν - Μισέλ Σαρμπονέ
Έρικ:  Ίαν Στόρεϋ
Μαίρη: Ελισάβετ Κλονόφσκαγια
Τιμονιέρης του Ντάλαντ:  Αντώνης Κορωναίος
Ολλανδός:  Τόμας Γ. Μάγερ (7, 11/6)
Τόμας Γκατσέλι (9, 13/6)

Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της  ΕΛΣ

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια,
του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
και στο www.greekfestival.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση:

Ο ιπτάμενος Ολλανδός - αφίσα Ο ιπτάμενος Ολλανδός