Θέατρο

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Florian Zeller

Στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 18 Νοεμβρίου!

Εικόνες και πρόσωπα από το παρελθόν εισβάλλουν στην καθημερινότητα του 80χρονου Αντρέ που πάσχει από Αλτσχάιμερ, δοκιμάζοντας σκληρά τα όρια των σχέσεων μέσα στην οικογένειά του.

Το κορυφαίο έργο του πολυβραβευμένου Γάλλου δημιουργού Florian Zeller, έκανε πρεμιέρα το 2012 στο Théâtre Hébertot, Παρίσι σαγηνεύοντας κοινό και κριτικούς. Το 2014 τιμήθηκε με 3 βραβεία Molière, ενώ κατέκτησε όλο τον κόσμο, απολαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές και σπουδαία βραβεία σε Λονδίνο, Ν. Υόρκη και Λ.'Αντζελες.

Η κινηματογραφική μεταφορά του έργου το 2020, σε σενάριο Florian Zeller - Christopher Hampton, συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες στα 93α Academy Awards, κατακτώντας τελικά ‘Οσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Α’ Αντρικού ρόλου, για την ερμηνεία του κορυφαίου Sir Αntony Hopkins.

Μια ρεαλιστική οικογενειακή ιστορία, με συναισθηματική ένταση, τρυφερότητα και χιούμορ μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που βιώνει την πνευματική απώλεια.

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολαόυ
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Παραγωγή: ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ερμηνεύουν:Περικλής Μουστάκης, Ιωάννα Παππά, Αλέξανδρος Κωχ, Λίλη Τσεσματζόγλου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Καλλιόπη Παναγιωτίδου

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια της από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη AGENCE DRAMA Suzanne Sarquier, ο οποίος εκπροσωπεί τον συγγραφέα