Θέατρο

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ του Leonard Gershe ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

25 June 2021- 17 September 2021 Μια τρυφερή κωμωδία-ύμνος στη δύναμη της αγάπης και την επιδίωξη της ευτυχίας!

Το πολυβραβευμένο έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Leonard Gershe ''ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ'',  παραγωγής της EROFILI PRODUCTIONS, σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Ρέινα Εσκενάζυ, ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Νέα Υόρκη, τέλη της δεκαετίας του ‘60. Ο Ντον Μπέηκερ είναι ένας υπέροχος νεαρός. Έξυπνος, μορφωμένος, εμφανίσιμος και εξαιρετικός μουσικός. Επίσης είναι και τυφλός. Έχει μετακομίσει πρόσφατα από το μικρό ήσυχο προάστιο στο οποίο ζούσε με την υπερπροστατευτική μητέρα του, στη μεγαλούπολη. Θα συναντήσει τη Τζιλ, μια εκκεντρική, ανερχόμενη νέα ηθοποιό που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Γνωρίζονται, ερωτεύονται και μαζί θα χαράξουν μια νέα πορεία, απελευθερωμένοι από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μέχρι την απρόσμενη εμφάνιση της μητέρας του Ντον την πλέον ακατάλληλη στιγμή… Τελικά οι πεταλούδες θα παραμείνουν ελεύθερες;

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Broadway (1969), το έργο προσεγγίζει με την ασυναγώνιστη πένα και το διαπεραστικό χιούμορ του συγγραφέα τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού, του έρωτα, του θάρρους και της αλληλοκατανόησης. Μια τρυφερή και εξαιρετικά πνευματώδης κωμωδία, με φόντο την εποχή των λουλουδιών και τους ρομαντικούς ήχους της κιθάρας, σε μια παράσταση γεμάτη συγκίνηση και αισιοδοξία.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα απολαύσουμε την μοναδική Πέμη Ζούνη, μαζί με τους ταλαντούχους και πολύ αγαπητούς νέους ηθοποιούς Αναστάση Ροϊλό, Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου, ενώ το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του ''Estate of Leonard Gershe'', c/o THE LAW OFFICES OF RICHARD GARMISE, PLLC, USA.