Θέατρο

Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΟΣ ΡΙΠΛΕΪ της Patricia Highsmith

Στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης, από τις 26 Ιανουαρίου!

Στην Ιταλία του 1950, ο Τομ Ρίπλεϊ, ένας δαιμόνιος Αμερικανός νεαρός, σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του, ξεκινώντας ένα επικίνδυνο αλλά και σαγηνευτικό παιχνίδι διπλοπροσωπίας.

Τo διάσημο ψυχολογικό θρίλερ της Αμερικανίδας μετρ των αστυνομικών ιστοριών, P. Highsmith,  κυκλοφόρησε το 1955, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε μια ολόκληρη σειρά μυθιστορημάτων της μέχρι το 1990, με κεντρικό πρόσωπο τον δαιμόνιο κύριο Ρίπλεϊ.

Το 1990, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο "Γυμνοί στον ήλιο" σε σκηνοθεσία Ρ. Κλεμάν και πρωταγωνιστές τους Α. Ντελόν και  Μ. Λαφορέ, ενώ το 1999 επανήλθε στην μεγάλη οθόνη με τίτλο "Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ" , με πρωταγωνιστές τους Μ. Ντέιμον, Τζ. Λο, Γκ. Πάλτροου, Φ. Σέιμουρ Χόφμαν και Κ. Μπλάνσετ, μια ταινία που έκανε πάταγο και βρέθηκε υποψήφια για 5 Όσκαρ.

Μια απρόβλεπτη ιστορία εξαπάτησης που κινείται σε τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, σε μια γοητευτική παράσταση γεμάτη μυστήριο και ανατροπές!

Μετάφραση πρωτότυπου κειμένου:  Ανδρέας Αποστολίδης-Εκδόσεις ΑΓΡΑ
Θεατρική Μεταφορά-Σκηνοθεσία:     Πέτρος Ζούλιας
Παραγωγή:   ΘΕΑΣΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛ/ΜΟΥ
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Συριόπουλος,  Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ιωάννης Αθανασόπουλος,  Ήβη Νικολαΐδου.

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής Θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό αφενός του Ατζέντη DIOGENES VERLAG, o οποίος εκπροσωπεί τα δικαιώματα της συγγραφέως Patricia Highsmith και αφετέρου των εκδόσεων 'Αγρα και του μεταφραστή του πρωτότυπου κειμένου Ανδρέα Αποστολίδη.