Θέατρο

ΣΑΛΟ, 120 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΟΔΟΜΑ - Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Pier Paolo Pasolini

Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από τις 10 Φεβρουαρίου! Πανελλήνια Πρεμιέρα!

Βασισμένη στην εμβληματική ομώνυμη ταινία του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ Πάολο Παζολίνι, ένα δυσοίωνο αριστούργημα για τη φύση του φασισμού, η νέα παράσταση "Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα" έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, μέσα από την ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη.

Η ταινία που σόκαρε κοινό και κριτικούς την εποχή της κυκλοφορίας της βασίζεται στο ημιτελές μυθιστόρημα "Οι 120 μέρες των Σοδόμων" του Μαρκησίου ντε Σαντ και αποτελεί μια αλληγορία του φασισμού που μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από ένα εφιαλτικό περιβάλλον ακραίας βίας.

Στη θεατρική εκδοχή του ζοφερού αυτού έργου, η ιστορία μετατρέπεται σε μια ατμοσφαιρική και υποβλητική παράσταση γεμάτη υπόκωφη ένταση, με την συμμετοχή ενός πολυάριθμου θίασου διακεκριμένων ηθοπoιών και μέσα από ένα πολύπλοκο ηχητικό σύμπαν, δημιουργία του ανερχόμενου συνθέτη Tζεφ Βάγγερ.

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης
Μουσική: Τζεφ Βάγγερ
Μετάφραση, δραματουργία, θεατρική διασκευή: Άρης Μπινιάρης, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου           

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια της θεατρικής διασκευής και από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του Ιταλικού Οργανισμού SOCIETA ITALIANA DEGLI AUTORI ED EDITORI (SIAE), ο οποίος εκπροσωπεί τους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού – σεναριογράφου Pier Paolo Pasolini.