Θέατρο

THE DOCTOR του Robert Icke

Στο Αμφί-Θέατρο, από τις 8 Δεκεμβρίου! Πανελλήνια Πρεμιέρα!

Όταν η επικεφαλής γιατρός μιας κλινικής αρνηθεί σε έναν ιερέα να επισκεφθεί μια νεαρή ετοιμοθάνατη ασθενή για την τελευταία μετάληψη, ένα ανθρωποφάγο και ανεξέλεγκτο σκάνδαλο ξεσπά με εργαλείο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πολυβραβευμένο έργο του Robert Icke, ελεύθερα βασισμένο στο έργο "Καθηγητής Μπερνάρντι” (1912) του Άρτουρ Σνίτσλερ, αποτελεί ήδη ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο. Μέσα σε τρία χρόνια αφότου διέπρεψε στο West End, καθήλωσε τα  σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το Internationaal Theater Amsterdam.

Ένα εκρηκτικό νοητικό πείραμα, που πραγματεύεται ζητήματα ηθικής, προκαταλήψεις και στερεότυπα αλλά και την σύγχρονη «κουλτούρα της ακύρωσης» που λογοκρίνει, εξοστρακίζει και αποκαθηλώνει με κύριο όπλο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις σοβαρές ασθένειες της κοινωνίας μας!

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Μετάφραση: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Παραγωγή:   ΛΥΚΟΦΩΣ
Ερμηνεύουν:Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Αμαλία Νίνου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μαριάννα Δημητρίου, Ζωή Ρηγοπούλου, Aurora Marion, Λευτέρης Πολυχρόνης, Νίκη Σερέτη, Σταύρος Καλλιγάς, Αλίκη Ανδρειωμένου

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής Θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαρισμό της Beanface Productions Ltd, δικαιούχου των δικαιωμάτων του Robert Icke, c/o CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD.