Μουσική

ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

08 January 2022- 16 January 2022 Όπερα για νέους και παιδιά, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται το 2022, με τη νέα μαγευτική όπερα για παιδιά και νέους "To Eρωτευμένο Σύννεφο",  βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του σπουδαίου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Μια ονειρική λυρική παράσταση σε σύνθεση Σοφίας Καμαγιάννη, λιμπρέτο Ελένης Ζαφειρίου και την πολυβραβευμένη παιδική-νεανική χορωδία Rosarte, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του αφηγητή που θα μας ταξιδέψει σε δρόμους και χρόνους μακρινούς, γεμάτους παραμυθένια μουσική και ποιητικούς συμβολισμούς.

Το «Ερωτευμένο Σύννεφο» είναι μια τρυφερή αλληγορική ιστορία,  ένας ύμνος στις πανανθρώπινες αξίες και την ομορφιά της ζωής που μπορούν να υπερνικήσουν τη βία και τη βαρβαρότητα. Ένα έργο που μας εμπνέει δύναμη και πίστη για ένα καλύτερο αύριο, γιατί όπως άλλωστε ακούγεται και στην ίδια την παράσταση, «το καινούριο που έρχεται, απ' τις ωδίνες του παλιού γεννιέται».

Σε αυτή την εξαιρετική παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει  η Σοφία Καμαγιάννη, τη διδασκαλία της 70μελούς χορωδίας Rosarte η μαέστρος Ρόζη Μαστροσάββα, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Ευθυμίου.

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR  χορήγησε την άδεια για τη διασκευή του διηγήματος του Ναζίμ Χικμέτ σε όπερα και παρουσίαση αυτής στο κοινό από την ΕΛΣ, για λογαριασμό του HIKMET ESTATE, c/o Vicki Satlow Literary Agency.