Μουσική

ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ DORIAN GRAY

μπαλέτο, σε χορογραφία του Michael Pink και μουσική του Tobias PM Schneid

Μία μοναδική πρεμιέρα μπαλέτου έλαβε χώρα στο Augsburg Theatre την 1η Δεκεμβρίου, 2013, ενώ συνολικά δώδεκα παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για αυτή την περίοδο. Για τη χορογραφία του Michael Pink, η οποία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Oscar Wilde, o Tobias PM Schneid χρησιμοποίησε το Βαλς Νο 2 σε λα μινόρε, ως σημείο εκκίνησης, για να συνθέσει ένα νέο, συναρπαστικό έργο. Ο Tobias PM Schneid κατάφερε να ικανοποιήσει μία μεγάλη του νεανική επιθυμία, καθώς το θέμα τον προσέλκυε από τα νεανικά του χρόνια.  
 

«Το πορτρέτο του Dorian Gray»  του Oscar Wilde, πρωτοπαρουσιάστηκε ως ιστορία το 1890 σε ένα μηνιαίο περιοδικό. Αργότερα, o συγγραφέας επέκτεινε το υλικό του, προσθέτοντας νέα κεφάλαια και δημοσίευσε το έργο ως μυθιστόρημα το 1891. Παρόλο που το βιβλίο θεωρήθηκε σκανδαλώδες και ανήθικο την εποχή του, σήμερα αναρωτιόμαστε εάν ο Wilde απάντησε σωστά στα ερωτήματα γύρω από την ομορφιά, την αλήθεια και την αγάπη. Το θέμα που πραγματεύεται μας απασχολεί από παλιά: ο μύθος της αιώνιας ομορφιάς.
 

Η παράσταση εξασφαλίζει αισθητική ομορφιά, ενώ η μουσική, όπως συμβαίνει πάντα στα μπαλέτα, υπόσχεται να αφήσει ανεξίτηλες εντυπώσεις.   

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τα Μουσικά δικαιώματα και το υλικό για «ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ DORIAN GRAY» μπορούν να εξασφαλισθούν από την THE ARTBASSADOR σε Ελλάδα και Κύπρο, για λογαριασμό της PEERMUSIC CLASSICAL.