Θέατρο

ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ των Alan Jay Lerner & Frederick Loewe

21 November 2019- 31 December 2019 Η ζωή είναι Καμπαρέ!

Ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην ολοκληρωμένη μουσική του μορφή! Το «τέλειο μιούζικαλ» παρουσιάζεται  από την εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού ‘Ίδρυμα Σ Νιάρχος  και  ζωντανεύει μέσα στον σαγηνευτικό κόσμο του καμπαρέ σε μια παραγωγή υψηλής αισθητικής.
Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω Πυγμαλίων, σε κείμενο, στίχους και μουσική του «τρομερού διδύμου του μιούζικαλ» Λέρνερ και Λόου, το θρυλικό μιούζικαλ ανεβαίνει στην εκδοχή για δύο πιάνα, σε μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη και σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα, ο οποίος κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του καθηγητή Χίγκινς. Στο πιάνο ο Στάθης Σούλης και η Βικτώρια-Φιοράλμπα Κιαζίμη.  Δύο πιάνα, φωνές, σώματα και ξέφρενοι χοροί καν καν σε ένα μιούζικαλ για τον πόλεμο των φύλων και των τάξεων με υπέροχα τραγούδια όπως το I could have danced all night, που παραμένει δίκαια μέχρι σήμερα από τα δημοφιλέστερα του είδους.
Δημοσίευμα Lifo.gr 29 Νοεμβρίου 2019
«Η σκηνογραφική ιδέα (Λουκία Χουλιάρα) μας παρουσιάζει ένα «θέατρο-μέσα-στο-θέατρο»: το κοινό αντικρίζει μια παλιομοδίτικη σκηνή μιούζικ-χολ, με βαριές κουρτίνες και πολλά λαμπάκια, εκεί όπου η Ελάιζα καλείται να δώσει την ερμηνεία της ζωής της, την ερμηνεία από την οποία θα κριθεί το μέλλον της. Η ζωή είναι ένα καμπαρέ, όπως επιμένει το γνωστό τραγούδι
Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική δουλειά που έγινε σε επίπεδο μετάφρασης, τόσο της πρόζας όσο και των στίχων των τραγουδιών. Ο Γιάννος Περλέγκας ως Χίγκινς αποδεικνύει εκ νέου το μοναδικό χάρισμά του να συμπαρασύρει τον θεατή με την πυκνότητα και την ουσία της ερμηνείας του. Σαγηνευτική φωνητικά η Χριστίνα Ασημακοπούλου ως Ελάιζα.»


Η THE  ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την παρουσίαση του έργου για λογαριασμό του Ατζέντη  CONCORD THEATRICALS LTD. (www.concordtheatricals.co.uk)