Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ OSCAR “FLORIAN ZELLER ”

O Γάλλος θεατρικός συγγραφέας κατακτά τη διεθνή κινηματογραφική σκηνή!

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Florian Zeller βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ‘Οσκαρ 2021. Η πρώτη του ταινία,  “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ”, σε σενάριο Florian Zeller - Christopher Hampton και βασισμένη στο βραβευμένο με Molière (2014) θεατρικό έργο του «Le Père», συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες στα 93α Academy Awards, κατακτώντας τελικά τα ‘Οσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Α’ Αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του κορυφαίου Sir Αntony Hopkins.

Ο Florian Zeller, “η ιδιοφυΐα” (Le Figaro) και “o πιο συναρπαστικός νέος συγγραφέας θεάτρου της εποχής μας” (The Guardian), απολαμβάνει ήδη μια λαμπερή καριέρα. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από σαράντα χώρες παγκοσμίως, κερδίζοντας σημαντικά βραβεία και την προτίμηση του θεατρόφιλου κοινού. Το αστείρευτο ταλέντο του και το πάθος του για το θέατρο ήταν αυτά που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: “Ο Πατέρας” φυσικά, αλλά και τα “La Mère”, “Le Fils”, “Le Mensonge”,  “La Vérité”. Αυτά είναι μερικά από τα πολυβραβευμένα του έργα που ερμηνεύτηκαν από πλήθος κορυφαίων ηθοποιών και άφησαν το αποτύπωμά τους στη παγκόσμια θεατρική δραματουργία.

Με θεατρικές περγαμηνές αξιώσεων και μια κορυφαία διάκριση στο ξεκίνημα της κινηματογραφικής του καριέρας, ο πολυτάλαντος Florian Zeller συνεχίζει την πορεία του για ακόμα μεγαλύτερές διεθνείς επιτυχίες!

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να εκπροσωπεί τα θεατρικά έργα του Florian Zeller στην Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω του Ατζέντη “Agence Drama”.