ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΘΗΣ

Ο Χρήστος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα όπου και ζει μέχρι σήμερα και  έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία. 

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερωθεί στο θέατρο, στην ανάγνωση και συγγραφή θεατρικών έργων, στην παρακολούθηση παραστάσεων στην Αθήνα και στο Λονδίνο, όπου ταξιδεύει συχνά λόγω πρωινής δουλειάς. Ως ηθοποιός, έχει υπηρετήσει ρόλους όπως ο Γκάγεφ (Βυσσινόκηπος), ο Μπέβερλι (Αύγουστος του Τρέισι Λετς), και ο Λοράνδος (Μία Συνάντηση Κάπου Αλλού του Ιάκωβου Καμπανέλλη).

Ο Χρήστος κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου (2020) για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς “Χρύσα Σπηλιώτη”, με το έργο Τέσσερις Γυναίκες Αποχωρούν. Το 2021 ανέβηκε για πρώτη φορά έργο του σε θεατρική σκηνή - το έργο Μικρές Ζωές, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και σημειώνοντας σημαντική εισπρακτική επιτυχία.

Αγαπά τους Simon & Garfunkel, τον Miles Davis και τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Εκτιμά απεριόριστα τους Μπρεχτ, Ίψεν και Μίλλερ, αλλά στο μυαλό του οι γίγαντες της θεατρικής τέχνης είναι ο Σοφοκλής, ο Σαίξπηρ και ο Τσέχωφ.

H THE ARTBASSADOR αναλαμβάνει με μεγάλη χαρά, την προώθηση των έργων και διαχείριση των δικαιωμάτων του Χρήστου Άνθη από θεατρικές παραγωγές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, μέσω των αποκλειστικών συνεργασιών που έχει συνάψει με εταιρείες εκπροσώπησης ανά τον κόσμο.