E.Waugh & T.Wood

Οι Ed Waugh και Trevor Wood είναι Βρετανοί θεατρικοί συγγραφείς, που διαμένουν στη Βορειοανατολική Αγγλία. Μέχρι σήμερα, έχουν συγγράψει 12 έργα, τα οποία έχουν ανέβει σε επαγγελματικές παραγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Το σενάριό τους The Liquidator (2010) κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Κωμικού Σεναρίου στο Gotham Screen International Festival.

Ο Ed Waugh (γεννημένος το 1959) και ο Trevor Wood (γεννημένος το 1958) ξεκίνησαν τη συγγραφική τους συνεργασία τον Ιανουάριο του 2002. Τα έργα τους έχουν κάνει πρεμιέρα στο Customs House στο South Shields και στο Gala Theatre του Durham.

Οι κριτικές για τα έργα τους είναι εξαιρετικές, καθώς οι παραστάσεις θεωρούνται ότι εγγυώνται «ένα αίσθημα απόλυτης θεατρικής εμπειρίας»! 

Το πρώτο τους έργο Good to Firm (2002) – μία κωμωδία σε γρήγορους ρυθμούς γύρω από πονοκεφάλους, καρδιακά επεισόδια και ιπποδρομιακές κούρσες – κίνησε τα νήματα και άλλων εμπορικών επιτυχιών, οι οποίες προξένησαν το ενδιαφέρον ανεξάρτητων θεατρικών παραγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι μεγαλύτερες εμπορικές τους επιτυχίες είναι το Dirty Dusting (2003) – μία καυτή κωμωδία γύρω από τρεις ηλικιωμένες καθαρίστριες που «στήνουν» μία τηλεφωνική γραμμή σεξ – το οποίο και έχει παιχθεί σε κατάμεστα θέατρα ολόκληρης της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, και το Waiting For Gateaux (2005), του οποίου η πρεμιέρα ήταν sold-out δέκα εβδομάδες πριν την πρώτη παράσταση στη Β.Α. Αγγλία και το οποίο έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες περιοδείες στη Νέα Ζηλανδία και στη Μεγάλη Βρετανία.

Το Dracula: Die Laughing (2013) είναι η πρώτη ατομική συγγραφική απόπειρα του Ed Waugh. Πρόκειται για μία σουρεαλιστική παρωδία της ιστορίας του Δράκουλα, όπως ο ίδιος την αφηγείται με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ενός Bed & Breakfast. Είναι το πρώτο θεατρικό έργο που συμμετείχε στο περίφημο (με προσέλευση άνω των 12.000 ατόμων) ετήσιο Whitby Goth Weekend τον Απρίλιο του 2014, με τεράστια επιτυχία. Έκτοτε έχει ανέβει στο Durham, το Sunderland και το North Shields.

Άλλα έργα των Ed Waugh και Trevor Wood:

§  Maggies End (2007): ένα αμφιλεγόμενο έργο γύρω από τον θάνατο της πρώην πρωθυπουργού Margaret Thatcher, το οποίο και «ανασταίνει» τους πικρούς κοινωνικούς διαχωρισμούς της δεκαετίας το 1980.

§  Alf Ramsey Knew My Grandfather (2009): η αφήγηση της αληθινής ιστορίας της ομάδας ποδοσφαίρου του West Auckland, η οποία κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων στο Τορίνο.

§  The Revengers (2005): η μαύρη κωμωδία γύρω από ένα ξεπεσμένο πρώην τηλεοπτικό σύμβολο του σεξ.

§  Amazing Grace (2012): ένα εγκάρδιο και αστείο έργο, που αποδίδει φόρο τιμής στην Grace Darling, την ηρωίδα του διασωστικού Northumberland.

§  A Funny Thing Happened On The Way to Durham: μία ασεβής και αναρχική ματιά γύρω από την ιστορία των Ευαγγελίων του Lindisfarne (Lindisfarne Gospels)

§  Son of Samurai (2007): η κωμική ιστορία ενός πωλητή παπουτσιών που ανακαλύπτει ότι είναι απόγονος ενός πολεμιστή Σαμουράι

§  Raising The Stakes (2004), Photo Finish (2010) και Good to Firm (2002): η τριλογία γύρω από την οικογένεια των Bob και Shirley Fletcher.