Jack Milner

Ο Jack Milner είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους σύγχρονους δημιουργούς της Βρετανικής θεατρικής σκηνής. Έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε περισσότερες από 100 παραγωγές μέχρι τώρα, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, του συγγραφέα, του ηθοποιού ή του παραγωγού, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ως σκηνοθέτης, ανακάλυψε τον βραβευμένο με Olivier και υποψήφιο για Tony, θεατρικό συγγραφέα Peter Quilter, σκηνοθετώντας την πρώτη του επαγγελματική παραγωγή “Respecting your piers”, ενώ έχει σκηνοθετήσει και εξαιρετικές διασκευές κλασσικών έργων. Σταθμός στη σκηνοθετική του καριέρα αποτελούν τα έργα: “Maggie’s End” / η μαύρη κωμωδία των Ed Waugh and Trevor Wood, που ανέβηκε στο Shaw Theatre του Λονδίνου, “3 stories” / που παίχτηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου του Λονδίνου και “Snow White and the seven dwarfs” στο Bristol Hippodrome. Υπήρξε επίσης Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Lichfield Mysteries, του θεσμού που οργανώνει και υποστηρίζει το ζωντανό θέατρο με τεράστια συνολική συμμετοχή ηθοποιών και άλλες τέχνες, στην περιοχή Lichfield. Σύμφωνα με τον Chris Arnold, τον Πρόεδρο των Lichfield Mysteries το 2006: “… ο μεταδοτικός ενθουσιασμός του Jack Milner και οι οργανωτικές του ικανότητες είναι υπέροχες!”, ενώ οι θεατρικοί συγγραφείς κωμωδίας Ed Waugh and Trevor Wood καταλήγουν ότι “ο Jack … είναι εξαιρετικός στο να εντοπίζει το αστείο σε μία σκηνή και να του δίνει ζωή, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ηθοποιοί θα το παρουσιάσουν σαν αληθινό…”.  

Ο Jack Milner είναι επίσης ο ιδρυτής της Ένωσης των συγγραφέων κωμωδιών του Λονδίνου και ένας από τους κορυφαίους Βρεττανούς κωμικούς διαμεσολαβητές. Έχει εργαστεί σε εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης, με συμμετέχοντες ένα μεγάλο αριθμό από κωμικούς,  τηλεοπτικούς σταθμούς, το Εθνικό Θέατρο και μία τεράστια και ευρύτατη γκάμα επιχειρήσεων. Οι μέθοδοι εκπαίδευσης που ακολουθεί “STAND UP AND DELIVER” είναι διασκεδαστικές, πρωτοπόρες και αποτελεσματικές, με στόχο -μεταξύ άλλων- την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και τη σύνδεση του ομιλητή με το κοινό του. 

Ο Jack Milner έχει συγγράψει από κοινού με τον Mark Stevenson τη φάρσα “OCTOPUS SOUP”. Εντούτοις, η μεγάλη του θεατρική επιτυχία είναι το έργο “THE MUMMY”, “η μητέρα όλων των κωμωδιών τρόμου”, καθώς είναι “περισσότερο ποταπό από τον Δράκουλα, περισσότερο τρομακτικό από τον Frankenstein και περισσότερο χαζό από την Σφίγγα”. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 2014 στο Belgrade Theatre Coventry, σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βρεττανού θεατρικού σκηνοθέτη Joe Harmston και ακολούθησε περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία. Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε από την ομότιτλη αμερικανική κινηματογραφική ταινία, παραγωγής του 1999 και το μυθιστόρημα “The jewel of the Seven Stars” που έγραψε το 1903 ο συγγραφέας του Δράκουλα, Bram Stoker. “Αυτή η ιστορία μεταξύ τρόμου και ειδυλλίου κάνει το κοινό να γελά, να ουρλιάζει, να ουρλιάζει γελώντας και εξίσου να γελά ουρλιάζοντας!” Ως προς την πλοκή: Από τα σκοτεινά και επικίνδυνα βάθη της Αιγύπτου, μία θρυλική κατάρα έρχεται και πάλι στη ζωή και παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια μας. Ο σεβαστός νομικός Malcolm είναι ο υπέροχος αφηγητής της παράξενης ιστορίας του Αιγυπτιολόγου Maurice, κατοίκου Κορνουάλης, ο οποίος λαμβάνει ένα δέμα από το Μαρόκο με το κομμένο χέρι μίας Αιγυπτιακής μούμιας ηλικίας πέντε χιλιάδων ετών, της Βασίλισσας Tera. Την ίδια νύχτα, το χέρι του Maurice δέχεται μυστηριωδώς επίθεση. Ο δικηγόρος Malcolm, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Margaret, την όμορφη κόρη του Maurice και ο επιθεωρητής Doolan αναλαμβάνουν να το ερευνήσουν, ενώ όλοι συγκρούονται θεαματικά σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις … Πολλά εντυπωσιακά ειδικά εφέ, ψεύτικα κομμένα χέρια, μία κινούμενη μούμια και πολλή μαγεία, ζωντάνια και ενέργεια από ένα άκρως διασκεδαστικό και αστείο σύνολο!