Χορός

28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

15 July 2022- 24 July 2022 Ωδή στην Ομορφιά!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1995, με σκοπό την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή. Σήμερα έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση και πλατιά αναγνώριση ανάμεσα στα φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, δημιουργώντας σημαντικές γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα κορυφαίων  δημιουργών, που αποτελούν σημείο αναφοράς για την ιστορία του σύγχρονου χορού καθώς και ταλαντούχοι Έλληνες παρουσιάζουν κάθε χρόνο το χορογραφικό τους έργο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Έτσι και φέτος, για δέκα ημέρες, από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022, οι δημότες της πόλης και οι φιλότεχνοi επισκέπτες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν πολλές και διαφορετικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων :

TRIPTYCH: THE MISSING DOOR, THE LOST ROOM, THE HIDDEN FLOOR / PEEPING TOM Groupe: Gabriela Carrizo & Frank Chartie, στις 15 & 16 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
HIDDEN / Lali Ayguade Company, στις 23/07/2022 στην Εναλλακτική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Η Τhe Artbassador είχε την χαρά να συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, όσον αφορά τα δικαιώματα των δημιουργών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον Γαλλικό Οργανισμό SACD.