Μουσική

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 07, 08, 20, 22 & 26 Μαΐου 2022!

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του πρωτοπόρου της μουσικής του 20ού αιώνα Ιάννη Ξενάκη, με ένα εκτενές πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα του έργου του, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 7, 8, 20, 22 & 26 Μαΐου 2022.

Το αφιέρωμα σηκώνει αυλαία με το νεωτερικό μπαλέτο KRAANERG στις 7 και 8 Μαΐου, σε μια νέα χορογραφική προσέγγιση, που φέρει την υπογραφή της Λίλας Ζαφειροπούλου, καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών. Το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με το σύνολο Corporis Miracula, της Black Page Orchestra υπό τη διεύθυνση του Άιτονυ Τσάμπα και τη συμμετοχή σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών.

H THE ARTBASSADOR προμήθευσε την ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου BOOSEY& HAWKES.