Θέατρο

ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ του Peter Shaffer

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 5 Φεβρουαρίου!

Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του φωτός με το σκοτάδι, του Θεού με τον διάβολο, μέσα από την εκρηκτική συγκρουσιακή σχέση του Αντόνιο Σαλιέρι, αρχιμουσικού της αυλής του αυτοκράτορα Ιωσήφ και του νεαρού Αμαντέους. 

Εμπνευσμένο από τον μύθο του 19ου αιώνα γύρω από τη δολοφονία του Μότσαρτ από τον αντίζηλό του Αντόνιο Σαλιέρι, το θεατρικό αριστούργημα του Πήτερ Σάφερ έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς, για να ακολουθήσει το 1984, η ομώνυμη ταινία των 8 Oσκαρ, σε σενάριο του συγγραφέα και σκηνοθεσία του Μilos Forman.

Ένα από τα πλέον διάσημα θεατρικά έργα της σύγχρονης δραματουργίας, σε μια μοναδική παράσταση, στην οποία η μουσική του Μότσαρτ ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής για πρώτη φορά, από κουιντέτο εγχόρδων, σε πρωτότυπες μεταγραφές των έργων του συνθέτη.

Σκηνοθεσία  : Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Μετάφραση  : Eλένη Καρακούλη
Παραγωγή   : TEXNHXΩΡΟΣ   
Ερμηνεύουν : Nίκος Ψαρράς, Γιάννης Νιάρρος, Μαίρη Μηνά, Γιάννης Κότσιφας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Γιώργος                         Τζαβάρας, Βαγγέλης Δαούσης, Βασίλης Ντάρμας

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια της από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του Sir Peter Shaffer Charitable Foundation c/o Macnaughton Lord Representation.