Θέατρο

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ του Donald Margulies ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

04 August 2021- 30 September 2021 Μια πανέξυπνη δραματική κωμωδία για την φιλία, τον έρωτα και τον γάμο!

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι με την πολυβραβευμένη κωμωδία του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, '' Δείπνο με φίλους", σε μετάφραση Γρηγόρη Βαλτινού και σκηνοθεσία  Καλλιόπης Ευαγγελίδου. Ένα έργο σύγχρονο, αληθινό και αστείο όπου η ζεστασιά και η σοφία του το κάνουν διαχρονικό, σε μια σπουδαία παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες απο τους: Καλλιόπη Ευαγγελίδου,  Δημήτρη Κουστολίδη,  Αστερόπη Χαριτίδου και Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο.

Το  '' Δείπνο με φίλους", έκανε το ντεμπούτο του το 1999, σε Off Broadway παράσταση και στη συνέχεια διέγραψε σπουδαία πορεία απολαμβάνοντας κορυφαίες διακρίσεις. Τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ (2000), ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία της χρονιάς, με το Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, το Βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, καθώς και το Βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner.

Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ντόναλντ Μάργκιουλις μας παραδίδει ένα ευφυές, κωμικό αλλά και ταυτόχρονα σκοτεινό έργο, εγχειρίδιο για την ανατομία του γάμου και της φιλίας. Μια συγκλονιστική ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τη φιλία την εμπιστοσύνη αλλά και την προδοσία.

Στο επίκεντρο, δύο παντρεμένα ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, απολαμβάνουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. ‘Όταν όμως ο ένας αποφασίζει να σπάσει αυτόν τον δεσμό, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα.

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου για λογαριασμό του Ατζέντη WILLIAM MORRIS ENDEAVOR ENTERTAINMENT INC, ο οποίος εκπροσωπεί τον συγγραφέα DONALD MARGULIES.