Θέατρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2023

01 June 2023- 26 August 2023 TΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

To Ελληνικό Φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 26 Αυγούστου, φέρνοντας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στο Αργολικό Θέατρο διεθνείς αφίξεις, σημαντικούς εγχώριους δημιουργούς και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξωστρέφεια και με υπότιτλο «Η ελευθερία των άλλων», το Φεστιβάλ έχει διοργανώσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με 76 συνολικά παραγωγές και τη συμμετοχή 2.200 καλλιτεχνών, δίνοντας όπως πάντα προτεραιότητα σε διεθνείς συμπαραγωγές, αλλά και σε μεγάλες πρεμιέρες κορυφαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ στην “Πειραιώς 260” θα πραγματοποιηθεί με μια μεγάλη ελληνική παραγωγή, το έργο "Καζανόβα / Δον Ζουάν" σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ ακολουθούν πολλές σημαντικές ελληνικές παραγωγές. Σπουδαίοι ξένοι σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων Φίλιπ Κεν, Κριστόφ Μαρτάλερ, Μαριάνο Πενσότι, Αμίρ Ρεζά Κουχεστανί θα δώσουν το παρόν, ενώ η ΕΛΣ θα παρουσιάσει κλασσικές αλλά και εναλλακτικές οπερετικές παραγωγές.

Τα Επιδαύρια σηκώνουν αυλαία στις 7 Ιουλίου με  τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου και ακολουθούν ενδιαφέρουσες παραστάσεις με ανανεωμένη σκηνοθετική προσέγγιση, ενώ η καρδιά της χορευτικής τέχνης θα χτυπά και φέτος στο Φεστιβάλ με 11 παραστάσεις χορού που θα απολαύσουμε στην «Πειραιώς 260». Δειτε περισσότερα...

Η Τhe Artbassador είχε την χαρά να συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, όσον αφορά τα δικαιώματα των δημιουργών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον Γαλλικό Οργανισμό SACD.