Θέατρο

H ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ του Jean Cocteau

Στο Θέατρο Μικρό Χορν, από τις 3 Οκτωβρίου!

Η απόγνωση και η δραματική πτώση μιας ερωτευμένης γυναίκας, που βιώνει τις τελευταίες στιγμές της ολέθριας σχέσης της με τον σύντροφό της, μέσα από ένα οδυνηρό τηλεφώνημα.

Το διαχρονικό έργο του Ζαν Κοκτώ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1930, στην περίφημη Comédie-Française, ενώ αποτέλεσε έμπνευση για την όπερα του Francis Poulenc, «La voix humaine» (1958), το «The telephone» του Gian Carlo Menotti και την ταινία «L’Amore» (1948) του Roberto Rossellini. Στην Ελλάδα υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Έλλης Λαμπέτη το 1978, σε μια ερμηνεία που θεωρείται η καλύτερη της καριέρας της.

Ένας συγκλονιστικό έργο για τον προδομένο έρωτα, τη μοναξιά και την απεγνωσμένη ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη και συντροφικότητα, σε έναν παθιασμένο, σπαρακτικό μονόλογο, επίκαιρο όσο ποτέ!

Σκηνοθεσία  : Nικορέστης Χανιωτάκης
Μετάφραση  : Aντώνης Γαλέος
Παραγωγή   : ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
Ερμηνεύει    : Λουκία Μιχαλοπούλου

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου για λογαριασμό, αφενός του Γαλλικού Οργανισμού SACD, ο οποίος εκπροσωπεί τους δικαιούχους των συγγραφικών δικαιωμάτων του Jean Cocteau και αφετέρου του μεταφραστή του έργου Αντώνη Γαλέου.