Μουσική

Η ΒΑΛΚΥΡΙΑ by Richard Wagner

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 10, 13, 16, 19, 24 & 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

H Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Richard Wagner "Η Βαλκυρία",  σε μια διεθνή συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, σε μουσική διεύθυνση του αναγνωρισμένου Γάλλου αρχιμουσικού Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Βρετανού σκηνοθέτη Τζων Φούλτζεϊμς.

Η Βαλκυρία, αποτελεί το δεύτερο και πλέον δημοφιλές μέρος της επικής τετραλογίας «Το δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ» του Βάγκνερ και πολύ συχνά παρουσιάζεται αυτόνομα, καθώς περιλαμβάνει συναρπαστική μουσική εξαιρετικής ποιότητας με πολλές μουσικές καινοτομίες που προσδιόρισαν την εξέλιξη της μουσικής και επηρέασαν τις επόμενες γενιές συνθετών.

Αντλώντας έμπνευση από τη μυθολογία των χωρών του Βορρά, το κολοσσιαίο αυτό ποιητικό έργο με έντονα δραματικά στοιχεία και καθηλωτική πλοκή, απεικονίζει με αξεπέραστο τρόπο την αέναη πάλη για την δύναμη, την εξουσία αλλά και τον έρωτα.

Σε αυτήν την πρώτη παραγωγή του έργου από την ΕΛΣ, μια πολυμελής ομάδα εμπνευσμένων δημιουργών μαζί με μια πλειάδα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων μονωδών, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργούν μια μεγαλειώδη παράσταση, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική οπερετική εμπειρία!  

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου ALFRED CARL MUSIKNOTENHANDEL GMBH.