Μουσική

Η πονηρή αλεπουδίτσα – Λέος Γιάνατσεκ

28 March 2015- 05 April 2015

Με μεγάλη επιτυχία η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε κλειστό θέατρο, την αριστουργηματική όπερα του Λέος Γιάνατσεκ «Η ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥΔΙΤΣΑ» στην θρυλική παραγωγή του κορυφαίου Βρετανού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Πάουντνυ που πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας και την Όπερα της Σκωτίας.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του σπουδαίου Τσέχου συνθέτη ο οποίος συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους συνθέτες του 20ου αιώνα.

Το αλληγορικό αυτό έργο με την ονειρική μουσική συνέθεσε ο Γιάνατσεκ στο τέλος της δημιουργικής του πορείας και είναι ένας ύμνος στον κύκλο της ζωής τον οποίο ο συνθέτης παρουσιάζει με τρυφερότητα, χιούμορ και ρεαλισμό.

Είναι μία όπερα που μιλά για το θαύμα της ζωής, απευθύνεται εξίσου σε μικρούς και μεγάλους ενώ πραγματεύεται με απλό τρόπο τις ανθρώπινες αξίες και τα διαχρονικά ιδεώδη μέσα από τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα καθώς η υπόθεση παρακολουθεί τον κύκλο της ζωής μιας αλεπούς καθώς μεγαλώνει, ερωτεύεται, κάνει οικογένεια και τελικά πεθαίνει.

Παραστάσεις
28, 29 Μαρτίου 2015
1, 3, 4, 5 Απριλίου 2015
Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ

Μουσική διεύθυνση: Γιάροσλαφ Κύσλινγκ (28, 29/3 - 4, 5/4) - Οντρέι Όλος (1, 3/4)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Πάουντνυ

Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Μπγαίρνσον
(με την ευγενική παραχώρηση του Τhe Maria Björnson Archive)
Φωτισμοί: Νικ Τσέλτον
Χορογραφία: Στιούαρτ Χοπς
Αναβίωση σκηνοθεσίας - χορογραφίας: Ελαίην Τάυλερ Χωλ
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Μάτα Κατσούλη
Συμμετέχουν η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής, καθώς και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

H THE ARTBASSADOR προμήθευσε το μουσικό υλικό για την Ορχήστρα και τη Χορωδία για λογαριασμό του εκδότη UNIVERSAL EDITION AG.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις της ΕΛΣ θα βρείτε εδώ