Μουσική

ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΒΕΘ του ΜΤΣΕΝΣΚ του Dmitri Shostakovich

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 21, 24, 27, 31 ΟΚΤ 2023 & 5, 9 ΝΟΕ 2023

Η ΕΛΣ παρουσιάζει το συγκλονιστικό αριστούργημα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, την εμβληματική όπερα του 20ου αιώνα "Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ", σε μια εντυπωσιακή αναβίωση της επιτυχημένης παραγωγής του 2019 που είχε παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενθουσιάζοντας το Αθηναϊκό κοινό.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του Φαμπρίτσιο Βεντούρα και την τολμηρή σκηνοθετική σφραγίδα της σπουδαίας μορφής του γαλλικού σινεμά και θεάτρου Φανί Αρντάν,  θα βιώσουμε μια μοναδική οπερετική εμπειρία, απολαμβάνοντας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους μια πλειάδα διακεκριμένων Έλλήνων και ξένων μονωδών, με την σύμπραξη της Ορχήστρας και τη Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

'Ενα από τα δημοφιλέστερα έργα του 20ού αιώνα, η "Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1934 σε ένα από τα παλαιότερα λυρικά θέατρα της Ρωσίας, το Μιχαηλόφσκι, όπου έγιινε αμέσως δεκτή με ενθουσιασμό και καταγράφηκε ως η σημαντικότερη όπερα της σοβιετικής περιόδου, παρά την λογοκρισία που δέχθηκε από το σταλινικό καθεστώς.

Τα σκηνικά υπογράφει ο βραβευμένος Γερμανός σκηνογράφος Τομπίας Χόαϊζελ, τα κοστούμια συνυπογράφουν η βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ Μιλένα Κανονέρο με τη διακεκριμένη Γερμανίδα ενδυματολόγο Πέτρα Ράινχαρτ, την κινησιολογία η κολεκτίβα (ΛΑ)ΟΡΝΤ των Γάλλων καλλιτεχνών Μαρίν Μπρυττί, Ζονατάν Ντεμπρουέρ, Αρτύρ Αρέλ και τους φωτισμούς ο πολυβραβευμένος Ιταλός διευθυντής φωτογραφίας Λούκα Μπιγκάτσι.

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια παρουσίασης και προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου BOOSEY & HAWKES.