Μουσική

Laurent Chetouane με Khaos στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

09 December 2016- 11 December 2016

Στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάστηκε η νέα χορογραφία του Laurent Chetouane με τίτλο KHAOS.


Μπορεί να αποτυπωθεί το χάος σε μια χορογραφία; O Laurent Chetouane επιχειρεί να δώσει στο κοινό την απάντηση με το KHAOS, ένα καλλιτεχνικό πείραμα που στοχεύει να μας φέρει πιο κοντά στο «δημιουργικό» χάος, σε ένα χάος που γίνεται απολαυστικό για τους χορευτές, αλλά και για το κοινό.


Ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ηχείων, η ακουστική σύλληψη του έργου δημιουργεί ένα πλαίσιο «μουσικού χάους» για τους θεατές και τους ερμηνευτές, τέσσερις χορευτές και τρεις μουσικούς. Η μουσική αφετηρία του πειράματος είναι κομμάτια των J.S. Bach, John Cage και Wolfgang Rihm, συνθετών που έβαλαν στο παιχνίδι της σύνθεσης το άγνωστο και το ανεξέλεγκτο. 
Η ΤΗΕ ΑRTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την χρήση των έργων KLAVIERSTUCK NO 1, OP. 8A του WOLFGANG RIHM και ETUDES BOREALES FOR CELLO Nr. 3 & 4 του JOHN CAGE για λογαριασμό των εκδοτών UNIVERSAL EDITION Αυστρίας και C.F.Peters Γερμανίας.