Θέατρο

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠ΄ ΤΟ ΠΑΝΤΟΛΣΚ του Dmitry Danilov

Στο Εθνικό Θέατρο-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», από τις 14 Οκτωβρίου! Πανελλήνια πρεμιέρα!

Μετά την αναιτιολόγητη σύλληψή του, ο Νικολάι, κάτοικος του Παντόλσκ, μιας περιοχής στα περίχωρα της Μόσχας, μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας. Εκεί θα υποβληθεί σε μια αλλόκοτη ανάκριση που θα δοκιμάσει για τα καλά τα όρια της λογικής του.

Το έργο αποτελεί το θεατρικό ντεμπούτο του βραβευμένου δημοσιογράφου, συγγραφέα και ποιητή Dmitry Danilov, που του χάρισε το σημαντικότερο θεατρικό βραβείο της Ρωσίας, τη Χρυσή Μάσκα, το 2018. Έκτοτε, έχει γνωρίσει πολυάριθμες παραγωγές σε όλη την Ευρώπη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, ενώ το 2020 μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο.

'Ενα αστυνομικό θρίλερ παραλόγου με κωμικά στοιχεία, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, που κριτικάρει την κουλτούρα της εποχής μας, η οποία επιβάλλει να αντλείς ευχαρίστηση από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Μετάφραση: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής
Ερμηνεύουν:Δημήτρης Ήμελλος, Ελένη Κουτσιούμπα, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Άρης Μπαλής, Αλέξανδρος                                Σιάτρας, Γιλμάζ Χουσμέν

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής Θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη Wiedling Literary Agency, ο οποίος εκπροσωπεί τον συγγραφέα Dmitry Danilov.