Θέατρο

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ του Arthur Miller

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αιώνα, στο Θέατρο Εμπορικόν.

Το διαχρονικό αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ " Ο θάνατος του Εμποράκου", σε παραγωγή της εταιρείας "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ",  παρουσιάζεται στο Θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με τον Δημήτρη Καταλειφό στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλυ Λόμαν.

Εβδομήντα χρόνια μετά από την πρώτη παρουσίαση του έργου, το 1949, στη Νέα Υόρκη σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν και την παρουσίασή του, την ίδια χρονιά στη Ελλάδα, από τον πρωτοπόρο Κάρολο Κουν, το κορυφαίο έργο του Άρθρουρ Μίλλερ παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, αποτυπώνονας με αξεπέραστο τρόπο την αυταπάτη του Αμερικάνικου ονείρου, το κυνήγι του χρήματος και της γρήγορης επιτυχίας, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια και τις χαμένες ευκαιρίες της ζωής μας.

Η ιστορία του Γουίλυ Λόμαν είναι η τραγική διαδρομή ενός έντιμου «εμποράκου», που έζησε όλη του τη ζωή στο δρόμο κυνηγώντας την επιτυχία. Τώρα στη δύση της καριέρας του, μετά από χρόνια κουραστικής δουλειάς και αγωνίας να είναι αρεστός στους άλλους, καταρρέει βλέποντας την οικογενειακή του ευτυχία και την επαγγελματική του σταδιοδρομία να καταστρέφονται μπροστά στα μάτια του. Ολη του κοσμοθεωρία η γκρεμίζεται, οι αναμνήσεις του παρελθόντος τον στοιχειώνουν και μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, σαν τραγικός ήρωας οδηγείται στην καταστροφή του.

Μαζί με τον Δημήτρη Καταλειφό ένας λαμπρός θίασος επί σκηνής: Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Ευθυμίου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Πατεράκης, Χρύσα Γκινίκη, Ιοκάστη – Aγαύη Παπανικολάου

Η ΤΗΕ ARTBASSABOR χορήγησε την άδεια από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του THE ARTHUR MILLER 2004 LITERARY AND DRAMATIC TRUST, δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων του συγγραφέα Arthur Miller,  c/ο  ICM PARTNERS, c/ο SAMUEL FRENCH.