Θέατρο

Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ του Dario Fo

Στο Θέατρο Γκλόρια, από τις 19 Νοεμβρίου!

Μια πολιτική φάρσα γραμμένη το 1970 από τον δαιμόνιο δραματουργό Ντάριο Φο, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της δολοφονίας του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι, η οποία διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με καυστική ματιά σατιρίζει και καταγγέλλει τη βία, την ανοησία και την αυθαιρεσία της εξουσίας.

Ένα βαθιά αντιεξουσιαστικό έργο που μεταφέρεται στο σήμερα μέσα από τη μορφή ενός αρχετυπικού γελωτοποιού, σε μια εκρηκτική παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδι.

Το έργο παίζεται από τον καιρό που γράφηκε με αμείωτη επιτυχία. Ίσως γιατί στη ζωή πληθαίνουν κάθε τόσο η αιματοχυσία, οι βόμβες, τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα σκάνδαλα… Πάντα από τα ίδια συστήματα που οργανώνουν τη βία και που δεν μπορούν να χωνέψουν αυτούς που δεν σκύβουν το κεφάλι.  -Ντάριο Φο

Σκηνοθεσία                            : Γιάννης Κακλέας
Παραγωγή                             : ΑΜ ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ ΕΕ
Ερμηνεύουν                           : Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ιφιγένεια Αστεριάδη,                                                                 Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του Ιταλικού Οργανισμού SIAE, ο οποίος εκπροσωπεί τoυς συγγραφείς Dario Fo, Franca Rame, Jacopo Fo.