Θέατρο

ΕΧΘΡΟΙ, ΜΙΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Isaac Bashevis Singer

Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από τις 25 Μαρτίου! Πανελλήνια Πρεμιέρα!

Έχοντας επιζήσει από τον εφιάλτη του Ολοκαυτώματος, ο Χέρμαν προσπαθεί να ξαναζήσει και να ισορροπήσει μεταξύ ενοχής και απόλαυσης, αναζητώντας τον έρωτα την αγάπη και τη σωτηρία μέσα από τη σχέση του με τις τρεις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του. 

Γραμμένο το 1966,στα Yiddish, το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Νομπελίστα συγγραφέα Isaac Bashevis Singer, "Εχθροί, μια ερωτική ιστορία", τοποθετεί τη δράση του στην πολύβουη Ν. Υόρκη του 1950.

Στην θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος από τον Roy Chen, o σκοτεινός κόσμος των ηρώων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα βάρη της μνήμης και να υπάρξουν μέσα στη νέα πραγματικότητα, αναδεικνύεται μέσα από τον ερωτισμό, το μαύρο χιούμορ και την τρυφερή ειρωνεία και μας ταξιδεύει στο κλίμα και το πνεύμα μιας συγκλονιστικής εποχής.

Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Ερμηνεύουν: Μ. Αποστολίδου, Π. Καμμένος, Γ. Καραμφίλης, Ο. Παλιαδέλης, Θ. Πολυζώνης, Σ. Σιδέρης, Β. Ταμπαροπούλου, Φ. Τιμοθέου,  Μ. Τσικάρα, Δ. Τσιλινίκος, Ν. Τσολερίδης, Θ. Φερετζέλης 

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής Θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του Ιsac Bashevis Singer Literary Trust,  δικαιούχου των δικαιωμάτων του συγγραφέα Ιsaac Bashevis Singer και του συγγραφέα της διασκευής Roy Chen, c/o  SUSAN SCHULMAN LITERARY AGENCY LLC.