Θέατρο

ΠΡΑΓΑ του Javier de Dios

Από το ΚΘΒΕ, στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από τις 25 Νοεμβρίου!

Ο Μπένι και ο Χάρης, ένα ζευγάρι που είναι μαζί 15 χρόνια, υποδέχονται μια φίλη από το παρελθόν και μαζί της ξεκινούν ένα ταξίδι στο χρόνο που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις επιλογές τους, τον εαυτό τους και τα όρια της αγάπης και της σχέσης τους.

΄Εργο τολμηρό αλλά και τρυφερό ταυτόχρονα, η "Πράγα" του Javier de Dios, έκανε πρεμιέρα το 2013 στην Μαδρίτη, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Έκτοτε έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, έχει παρουσιαστεί σε πολλές θεατρικές σκηνές στην Ευρώπη ενώ το 2017 έκανε πρεμιέρα στο New Jersey Repertory Theatre, Ν.Jersey, με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.

Μια σύγχρονη κωμωδία εκμυστηρεύσεων για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις μνήμες και τα σημάδια του χρόνου που μας συντροφεύουν, σε μία δυνατή παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Μετάφραση:  Mαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία:  Θέμης Θεοχάρογλου
Ερμηνεύουν: Λουκία Βασιλείου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Γιάννης Τομάζος

H THE ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής Θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό αφενός του Ισπανικού Οργανισμού SOCIEDAD GENERAL DE AUTORES Y EDITORES (SGAE), ο οποίος εκπροσωπεί τον συγγραφέα Javier de Dios και αφετέρου της Μεταφράστριας του έργου, Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.