Θέατρο

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ του Ingmar Bergman

Μια δημιουργία ορόσημο στην εργογραφία του κορυφαίου Σουηδού σκηνοθέτη!

Μου πήρε δυόμιση μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές,
αλλά μου πήρε μια ολόκληρη ζωή για να τις ζήσω........
                                                                              
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Το αριστουργηματικό έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, «Σκηνές από ένα γάμο», έκανε το ντεμπούτο του το 1973 ως τηλεοπτική σειρά γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία στη Σουηδία και στο εξωτερικό και τον επόμενο χρόνο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες (1975), τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σεναρίου από την Εθνική Ένωση Κριτικών των ΗΠΑ (NSFC) και χάρισε στην πρωταγωνίστρια Λιβ Ούλμαν πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για την ερμηνεία της. Διαχρονική και αξεπέραστη, η συναρπαστική ταινία του κορυφαίου δημιουργού αποτέλεσε σημείο αναφοράς και για τον ίδιο τον Μπέργκμαν, ο οποίος το 2003 δημιούργησε το σίκουελ της ταινίας με τίτλο "Saraband", κλείνοντας με αυτό την κινηματογραφική του καριέρα.

To συγκλονιστικό αριστούργημα «Σκηνές από ένα γάμο» σε παραγωγή της "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ",  μετάφραση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, αφού συγκίνησε το κοινό για δύο θεατρικές σεζόν με συνεχόμενα sold out στο Θέατρο Σοφούλη / Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Β Ελλάδας, συνεχίζει το ταξίδι του με καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην ανανεωμένη διαδρομή της εξαιρετικής παράστασης, ο πολυτάλαντος Αντώνης Λουδάρος συμπρωταγωνιστεί με την Παυλίνα Χαρέλα, ερμηνεύοντας τη σχέση του Γιόχαν και της Μαριάννα, ενός φαινομενικά τέλειου ζευγαριού, που οδηγείται από τον «ανώδυνο γάμο» στο «επώδυνο διαζύγιο», από την ανεμελιά στην αυτογνωσία και από την απόρριψη στην αποδοχή. Μια ιστορία 20 χρόνων, μιας ολόκληρης ζωής. Υπάρχει άραγε η τέλεια σχέση; Τι θα συμβεί όταν το βαθιά κρυμμένο χάσμα που υπάρχει ανάμεσά τους έρθει στο φως; Πως θα εξελιχθεί η ζωή τους;

Η Τhe Artbassador χορήγησε την άδεια για την από σκηνής παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Ατζέντη της Αγγλίας JOSEF WEINBERGER LTD, ο οποίος διαχειρίζεται τα συγγραφικά δικαιώματα του Ingmar Bergman για λογαριασμό του ιδρύματος INGMAR BERGMAN FOUNDATION.