Μουσική

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ & ΣΤΗ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

28 May 2022 H ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

O Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής τιμά την μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη, με μια εξαιρετική συναυλία - αφιέρωμα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη».

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Παπάνα και με την σύμπραξη των χορωδιακών συνόλων, Musica-Χορωδία των Φίλων της Μουσικής και Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, θα ερμηνεύσει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες συνθέσεις.

Η πρώτη είναι το διαχρονικά δημοφιλές έργο «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Η δεύτερη, μια ανατρεπτική σύνθεση σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, είναι το Stabat Mater του σύγχρονου συνθέτη Καρλ Τζένκινς. Ένα εντυπωσιακό έργο, όπου η κλασική αρμονία εμπλουτίζεται με παραδοσιακά ακούσματα της Ανατολής, καθώς και φωνητικά αποσπάσματα, τα οποία ερμηνεύουν η κλασική μονωδός Αγγελική Καθαρίου και η παραδοσιακή τραγουδίστρια Σαββίνα Γιαννάτου.

H THE ARTBASSADOR προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου "Stabat Mater" του Κάρλ Τζέκινς, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου BOOSEY & HAWKES.